Aantal vaccinaties van baby's flink afgenomen

URK • Do 24 november 2016 | 10:40 • Donderdag 24 november 2016 | 10:40
Het aantal kinderen dat is ingeënt tegen besmettelijke ziekten is de afgelopen tien jaar op Urk flink afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Het aantal vaccinaties tegen bof, mazelen en rode hond liep het meest terug. In 2006 was nog 71,5 procent van de Urker baby's hier tegen ingeënt. Dit jaar is dat nog maar 62,2 procent. Bij de vaccinaties tegen de meningokokken C-bacterie ziet het RIVM eenzelfde daling.

Rest provincie is stabiel
In de andere Flevolandse gemeenten bleef het aantal gevaccineerde kinderen de laatste tien jaar ongeveer gelijk. Gemiddeld is in de provincie daardoor nog steeds ruim 90 procent van de kinderen ingeënt.

Overigens is het percentage ingeënte kinderen in gemeenten die worden gerekend tot de zogenoemde biblebelt van oudsher lager dan gemiddeld. Ouders in deze gemeenten laten hun kinderen vaker dan elders om religieuze redenen niet inenten.

Landelijk een lichte daling
Het RIVM ziet landelijk voor het tweede jaar op rij een lichte daling van het aantal vaccinaties. In het rapport Vaccinatiegraad Rijksvaccinatieprogramma wordt hiervoor geen verklaring gegeven.

[https://localfocus2.appspot.com/5836e1e78eddf]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel