Snelle daling van werkloosheid in Flevoland

Flevoland 25 november 2016
De daling van de werkloosheid in Flevoland zet verder door. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de werkloosheid in de eerste negen maanden van dit jaar met ruim 1 procent afgenomen.

Eind september zat 6,6 procent van de beroepsbevolking zonder werk, tegen 7,7 procent eind vorig jaar. Op het dieptepunt van de economische crisis in 2013 was de Flevolandse werkloosheid 9,2 procent.

Sneller
De werkloosheid in Flevoland is nog wel groter dan gemiddeld in Nederland (5,6 procent), maar de daling gaat hier sneller dan in de meeste andere provincies. Lang was Flevoland de provincie met de hoogste werkloosheid, nu staat deze provincie op de derde plaats achter Groningen en Zuid-Holland.

Tegelijk is het aantal vacatures sterk toegenomen. Eind september waren er 6.579 vacante banen. Dat betekent dat er per vacature 2,1 werklozen zijn, landelijk zijn op elke vacature 3,2 werklozen.

Zakelijke dienstverlening
Flevoland profiteert sterker van de aantrekkende economie dan gemiddeld in Nederland, zegt Peter Hein van Mulligen van het CBS. “Sectoren waarmee het goed gaat, zoals de zakelijke dienstverlening, zijn hier stevig vertegenwoordigd.”
© omroep flevolandsitemap | disclaimer