Regering gaat zich bemoeien met maaien Randmeren

FLEVOLAND • Ma 28 november 2016 | 20:02 • Maandag 28 november 2016 | 20:02
De Tweede Kamer wil dat er een helder en betaalbaar maaiplan komt voor de Randmeren. Nu is er te weinig geld om te maaien en het is nog te onduidelijk wie er verantwoordelijk is voor het maaien. Officieel is dat de Stichting Gastvrije Randmeren. Die organisatie krijgt geld van 17 gemeenten en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Maar toch is er onvoldoende budget om goed te maaien.

In een aangenomen motie van de PvdA en de VVD staat dat de regering duidelijk in beeld moet brengen hoe groot het probleem is met de overmatige groei van waterplanten in het gebied en hoe dit probleem moet worden aangepakt. De Stichting Gastvrije Randmeren riep eerder al op om de watersportsector mee te laten betalen om zo het budget te verruimen. 

Recreanten hebben veel last van de waterplanten. Ook kan het te weinig maaien gevaarlijke situaties opleveren. Vorig jaar liepen er twee reddingsboten vast in de planten. Reden voor de VVD om de Randmeren in de Tweede Kamer te bespreken


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel