Werkstraf voor drugs achterlaten bij 5-jarig kind

Almere 29 november 2016
Een Almeerder is door de rechtbank gestraft voor het onbeheerd achterlaten van een flesje met GHB bij zijn zoontje van 5. Het jongetje dronk de drugs op en raakte in coma. De rechtbank geeft de vader een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. 

Arsenaal aan drugs
De man en zijn 32-jarige vriendin werden ook veroordeeld voor het bezit van een heel arsenaal aan drugs. In de woning zijn hennepplanten, xtc en GHB gevonden. Ook was er traangas en pepperspray. De vrouw krijgt een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. 

Kluis
Het stel had de drugs en wapens opgeborgen in een kluis in hun woning. De man heeft op enig moment een flesje GHB uit de kluis gehaald en onbeheerd achtergelaten op een kast die bereikbaar was voor zijn kinderen.

Bekeerd tot het christendom
Het zoontje heeft geen blijvend letsel aan het voorval overgehouden en maakt het weer goed. Het gezin is inmiddels bekeerd tot het christendom en heeft alle drugs afgezworen. De rechtbank heeft voorwaardelijke gevangenisstraffen opgelegd om te voorkomen dat de verdachten in de toekomst opnieuw strafbare feiten begaan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer