Schiphol wil garanties van ministerie en luchtverkeersleiding

LELYSTAD • Di 29 november 2016 | 18:27 • Dinsdag 29 november 2016 | 18:27
De Schiphol Group wil harde garanties van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en van de Luchtverkeersleiding Nederland dat Lelystad Airport uiterlijk in april 2019 open kan. De Schiphol Group eist dat er vanaf die datum tenminste 4000 vliegtuigbewegingen per jaar mogelijk zijn.

Dit is noodzakelijk om de benodigde capaciteit op Schiphol vrij te kunnen maken om als hoofdluchthaven van Nederland goed te blijven functioneren. Verder moet er duidelijkheid komen voor luchtvaartmaatschappijen die naar Lelystad willen verhuizen.

De opening van Lelystad Airport is volgens de Schiphol Group van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van Schiphol.

Staatssecretaris Sharon Dijksma maakte dinsdag bekend dat het Luchtverkeersleiding Nederland voor 2018 niet lukt om de vliegroutes van en naar Lelystad voor elkaar te krijgen. Dat is blijkbaar complex omdat rekening wordt gehouden met het vliegverkeer richting Schiphol en militair vliegverkeer.



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel