Ook in Zeewolde is geld voor jeugdzorg op: opnamestop Vitree

Zeewolde 29 november 2016
Zeewolde heeft een opnamestop afgekondigd voor jeugdzorgaanbieder Vitree. Dat heeft het college bevestigd aan VVD-raadslid Heidi Broertjes. Broertjes heeft vervolgens vragen gesteld over het stopzetten van jeugdhulp. Of er voor meer zorgaanbieders een opnamestop geldt, is nog niet duidelijk. 

De stop is afgekondigd omdat Vitree afkoerst op een forse overschrijding van het budget voor 2016. Het gevolg is dat gezinnen in de problemen pas in 2017 weer terecht kunnen bij Vitree. De VVD denkt dat dit eventuele problemen alleen maar verergert en wil zo snel mogelijk weten hoe de gemeente daar mee omgaat. Ook moet duidelijk worden of gezinnen die hulp nodig hebben nog wel bij andere aanbieders terecht kunnen.

Geld voor direct noodzakelijke zorg
De gemeente Zeewolde laat in een reactie weten dat alle aanvragen voor zorg of ondersteuning nu bekeken worden door professionals van het ondersteuningshuis. Mocht de zorg direct nodig zijn, dan wordt dit geleverd. De gemeente zorgt dan dat Vitree hiervoor extra budget krijgt.   

Broertjes wil verder van het college weten hoe lang de opnamestop al geldt, want ook dat is nog niet helder. Verder vraagt de VVD zich af of het tekort in Zeewolde te maken heeft met de problemen met het jeugdzorgbudget in Almere. Een deel van de zorg is regionaal ingekocht. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer