Buurtbusvereniging krijgt subsidie en kan gaan rijden

LELYSTAD • Di 29 november 2016 | 22:58 • Dinsdag 29 november 2016 | 22:58
De buurtbusvereniging Lelystad krijgt 7500 euro subsidie van de gemeente en kan vanaf 2 januari gaan rijden. Het is de bedoeling dat de buurtbus van maandag tot en met zaterdag wijken bedient waar geen openbaar vervoer is, zoals Golfpark en Parkhaven.

De subsidie was al toegezegd, maar wordt nu definitief verstrekt omdat het zeker is dat er voldoende vrijwilligers zijn voor de bus. Een andere voorwaarde om de subsidie te krijgen, was dat er minimaal 400 mensen per maand gebruikmaken van de buurtbus. Dat aantal lijkt haalbaar voor de vereniging.

De subsidie is verdeeld in twee delen. 2500 euro is bestemd voor de oprichting en alles wat daarbij komt kijken. 5000 euro is voor de exploitatie.
De chauffeurs krijgen binnenkort een rijopleiding en instructies over het omgaan met de apparatuur van de OV-chipkaart. Busbedrijf Arriva heeft een bus beschikbaar gesteld die voorlopig ingezet kan worden, in afwachting van een definitieve bus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel