Jonge straatrovers krijgen celstraf

Almere 1 december 2016
Drie jonge Almeerders hebben celstraffen gekregen vanwege een reeks straatroven. Een vierde verdachte werd door de rechtbank vrijgesproken. Vanaf 2015 tot mei dit jaar waren de drie jongens van 18 tot 20 jaar betrokken bij in totaal elf straatroven in Almere.

De groep had het gemunt op telefoons, maar ook geld, kleding, bankpassen en fietsen werden op gewelddadige manier afhandig gemaakt. Slachtoffers werden van de fiets getrokken of besprongen na het verlaten van de bus. Daarbij werden flinke klappen uitgedeeld of gedreigd met een wapen.

De straatroven vonden allemaal in Almere plaats, op de Goudsbloemweg, het Spoorbaanpad, de Siennastraat, de Chartreusestraat, de Leeuwstraat, Leemwierde, Vrijmark, de Romeweg, de Kruisstraat en het Tjaikovskipad.

De zwaarste straf was voor een 19-jarige jongen. Hij werd veroordeeld tot ruim twee jaar cel. Een andere verdachte van 20 moet ruim 1 jaar de cel in en de jongste verdachte van 18 jaar kreeg jeugddetentie. Daarnaast moet hij ook een werk- en leerstraf uitvoeren van 40 uur. Ook staat hij onder toezicht van jeugdreclassering. Voor alle verdachten geldt een proeftijd van twee jaar.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer