Vaklui op Europese kampioenschappen

FLEVOLAND • Do 1 december 2016 | 22:38 • Donderdag 1 december 2016 | 22:38
Marco Quené uit Zeewolde strijdt deze week om de Europese titel in zijn vakgebied: frezen. De 21-jarige Flevolander is één van de 500 deelnemers aan de Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen in Gothenburg: EuroSkills.

Quené is sinds april al Nederlands kampioen computergestuurd frezen. Donderdag is hij begonnen aan zijn Europese wedstrijdopdrachten. Of de jonge vakman in de prijzen valt wordt zondagavond pas bekend.

In totaal doen 39 Nederlandse studenten mee aan de kampioenschappen. Uit Flevoland doen verder Laura Faas uit Lelystad en Thamar Lambregtse uit Dronten mee. Zij strijden als team in de categorie Ondernemerschap.

Tijdens EuroSkills tonen deelnemers uit 35 landen hun vaardigheden in een van 34 vakken. Die variëren van CAD-tekenen tot lassen en van mobiele robotica tot elektrotechniek. Het kampioenschap trekt zo'n 45.000 bezoekers en duurt nog tot en met zaterdag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel