Burgemeester bezoekt getroffen pluimveeboeren

Biddinghuizen 2 december 2016
Aat de Jonge op locatie
Aat de Jonge laat zich informeren
In totaal zijn ruim 30.000 eenden geruimd
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten heeft vrijdagochtend pluimveehouders uit Biddinghuizen bezocht die getroffen zijn door de vogelgriep. Bij drie bedrijven zijn afgelopen week opgeteld ruim 30.000 eenden geruimd om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Bezoek
De Jonge ging als eerste langs bij de boer waar donderdagavond de eenden zijn vergast. Hij sprak daar, samen met de boer, met de taxateur die de waarde van de 16.000 gedode eenden kwam inschatten. De eenden liggen nu dood in de schuur en worden later op de dag geruimd. Later bezocht  De Jonge ook een ander getroffen bedrijf aan de Alikruikweg. 

Ramptoerisme
Op de ruimingen van de bedrijven komen veel nieuwsgierige mensen af. De Alikruikweg, waaraan de drie getroffen bedrijven zitten, werd donderdag door de burgemeester afgesloten voor doorgaand verkeer om ramptoerisme tegen te gaan. Omdat de geplaatste borden niet werken komen er verkeersregelaars aan het begin en aan het einde van de weg. Alleen bewoners en leveranciers worden nog doorgelaten.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer