Cel geëist voor jarenlange incest

Lelystad 2 december 2016
Voor langdurig seksueel misbruik van zijn dochter is tegen een inwoner van Lelystad 1,5 jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook is om een contactverbod gevraagd.

Tien jaar lang, van haar achtste tot haar achttiende, zou de man meerdere keren per week seksuele handelingen met zijn dochter hebben verricht. Dat gebeurde ’s ochtends bij vader in bed, soms ’s middags in de lunchpauze en op vakantie. Het stopte in 2005, toen ze haar vader durfde af te wijzen.

Het heeft daarna nog jaren geduurd voor de nu 29-jarige vrouw ermee naar buiten kwam en aangifte heeft gedaan. Door de incest heeft ze, volgens deskundigen, een ernstig trauma opgelopen, waarvoor ze intensieve hulp krijgt. Namens haar is 25.000 euro smartengeld gevraagd en twee ton schadevergoeding omdat ze een tijd lang niet in staat was om te werken. 

De 63-jarige Lelystedeling ontkent de beschuldigingen. Zijn ex-vrouw en zoon hebben ook nooit iets gemerkt van het misbruik. Zij hebben nu wel haar kant gekozen. De rechter doet over twee weken uitspraak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer