Telegraaf boos over pr-stunt met kist uit 1726

Zeewolde 2 december 2016
De Telegraaf is boos over de pr-stunt die de Staatsloterij deze week heeft uitgehaald in Zeewolde. Het duikteam Almere zou in de Reigerplas in Zeewolde een kist uit 1726 hebben gevonden, maar het bleek te gaan om een actie van de Staatsloterij. Die werd in 1726 opgericht en is van plan de kist met een goudstaaf weg te geven.

Hoofdredacteur Paul Jansen van de Telegraaf zegt op de website communicatie online dat hij de actie veel te ver vindt gaan. Het knaagt wat hem betreft aan de betrouwbaarheid van de woordvoering van de Staatsloterij. Een verslaggever van de Telegraaf heeft volgens Jansen bij het duikteam gecheckt of het een grap was. Ook tegenover Omroep Flevoland hield het duikteam vol dat er echt een eeuwenoude kist was gevonden. 

De Staatsloterij is zich van geen kwaad bewust. Een woordvoerder zegt dat het gaat om een grap, iets met een knipoog. Maar Jansen wil niet gebruikt worden voor een publiciteitsstuntje: "We zijn not amused en dit gaan we zeker onthouden richting de Staatsloterij."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer