Vervangen kunstgrasvelden kost half miljoen

Lelystad 3 december 2016
Als de kunstgrasvelden bij SV Lelystad en Unicum moeten worden vervangen omdat ze mogelijk kankerverwekkende stoffen bevatten, kost dat de gemeente Lelystad zo'n 500.000 euro. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen van de ChristenUnie.

Onderzoek
Uit een uitzending van het tv-programma Zembla begin oktober bleek dat er mogelijk kankerverwekkende stoffen in de kunstgrasvelden zijn gebruikt. Meerdere Flevolandse clubs besloten vervolgens de velden tijdelijk niet te gebruiken. Zij wachten het onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) af dat eind van het jaar klaar moet zijn. Het RIVM zegt dat sporten op rubber ingestrooid kunstgras mogelijk is en dat er geen gezondheidsrisico's te verwachten zijn.

Playgrounds
De voetbalverenigingen SV Lelystad en Unicum beschikken over één kunstgrasveld. Deze worden gewoon bespeeld. In de openbare ruimte zijn verder twee kunstgrasvelden met rubbergranulaat aangelegd in de Atolwijk en Zuiderzeewijk. Wat het kost om de ondergrond van deze playgrounds te vervangen is niet bekend.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer