Plezierjachtjes niet welkom tijdens Floriade

ALMERE • Vr 2 december 2016 | 15:24 • Vrijdag 2 december 2016 | 15:24
De boten die in jachthaven Haddock liggen op het toekomstige Floriadeterrein, moeten tijdens de Floriade weg. De Floriade BV heeft dan het alleenrecht op de haven, dat laat wethouder Tjeerd Herrema weten.

Op dit moment onderhandelen de jachthaven en de gemeente Almere over de rol van de jachthaven in de Floriadeplannen. Die onderhandelingen verlopen allerminst soepel. De jachthaveneigenaar heeft deze week het vertrouwen in de wethouder opgezegd. Herrema zegt daarover:  “We hebben een stoplichtrelatie die nu even op rood staat. Er ligt nog een uitnodiging voor een gesprek en dat wil ik graag met hem voeren. De deur staat open.”

Met de eigenaren van bootjes in de haven wil de wethouder ook gaan praten. Op dit moment zijn de booteigenaren zich aan het verenigen. Als er een bestuur is of een afvaardiging, wil de wethouder om de tafel om te bespreken wat de gemeente kan doen voor de pleziervaart tijdens de Floriade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel