Gepensioneerde weer voor de klas

Lelystad 4 december 2016
Frans Loos is 66 jaar. Hij was ooit leraar, maar stopte om zijn eigen bedrijf te beginnen. Dertig jaar later ging hij met pensioen, maar nu staat hij toch weer voor groep acht van basisschool De Meander in Lelystad. Hij werd gevraagd en zei zonder aarzelen ja.

Lerarentekort
Scholen kampen met een tekort aan leraren en dat loopt op. Stonden er vorig jaar in totaal nog 8500 vacatures open dit jaar is dat opgelopen tot bijna 12.000. Gepensioneerde Frans Loos was daarom meer dan welkom.

"Niets doen geen optie"
Zelf is hij heel blij met de twee dagen die hij voor de klas staat. Niets doen was geen optie voor hem. "Als ik nu elke dag op de golfbaan zou staan, daar zou ik niet blij van worden. Daar hebben ze het over nieuwe heupen en knieën en dat interesseert me gewoon geen bal. Maar lesgeven voegt een nieuwe dimensie aan mijn leven toe".

Leeftijd is geen probleem
De kinderen zijn ook blij met meester Frans. Zijn leeftijd doet er volgens hen niet toe. Hij vindt het leuk en gaat prima met de tijd mee. Het digitale schoolbord en filmpjes opzoeken op YouTube, daar draait hij zijn hand niet voor om. Frans Loos kan het iedere gepensioneerde die ervaring heeft met lesgeven aanraden om weer voor de klas te gaan staan. Volgens hem kan dit helpen om het lerarentekort op te lossen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer