Loopfietsende wijkagent is hit op internet

URK • Za 3 december 2016 | 11:30 • Zaterdag 3 december 2016 | 11:30
Een filmpje waarin de Urker wijkagent Mark Cobussen een bijzonder soort loopfiets uittest, is een hit op internet geworden. Binnen enkele dagen is het filmpje op de website Dumpert al ruim 225.000 maal bekeken.

Het filmpje is gemaakt door een Urker fietsenhandelaar. ,,Die man benaderde mij met de vraag of zo'n fiets niet wat voor de politie is. Dus toen ben ik hem maar even gaan uitproberen'', vertelt Cobussen.

Volgens de wijkagent reed de fiets opvallend comfortabel en had hij de besturing snel onder de knie. Voor de surveillance in een kleine gemeente als Urk zou de fiets volgens Cobussen ook best te gebruiken zijn.

Dat het filmpje op internet belandde en inmiddels al zo vaak is bekeken, heeft Cobussen wel verbaasd. ,,Maar het staat natuurlijk wel een mooi in contrast met het recente pleidooi om de politie-Porsche weer op de snelwegen te gaan inzetten.''

[http://www.dumpert.nl/mediabase/6959047/6686e594/politie_heeft_nieuw_vervoer.html

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel