Komende jaren meer goedkope huurwoningen

ALMERE • Za 3 december 2016 | 12:02 • Zaterdag 3 december 2016 | 12:02
Almere krijgt de komende jaren honderden goedkope huurwoningen. De gemeente heeft hierover afspraken gemaakt met de woningbouwcorporaties.

Wethouder Tjeerd Herrema presenteert deze week het exacte aantal huurhuizen, maar laat nu al weten dat hij blij is met de resultaten. Het gaat vooral om huizen met een huur van rond de 500 euro per maand. Die zijn nodig omdat Almere een hoog aantal zogenoemde scheefhuurders heeft. Dat zijn mensen die hun huurwoning eigenlijk niet kunnen betalen. 

Voor het bepalen van de huurprijs van de woningen wordt overigens niet alleen naar de waarde van het huis gekeken, maar ook naar het inkomen van de huurders. Mensen die meer verdienen moeten meer huur betalen.

Wethouder Herrema erkent dat toetsing van de juiste huurprijs lastig is, maar met de gegevens van de belastingdienst moet het lukken. Desondanks kunnen scheefhuurders volgens hem nog altijd voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel