Restaurant At Sea wil veilige afslag

Dronten 4 december 2016
Medewerkers van restaurant At Sea in Dronten willen een veiligere afslag naar hun restaurant. Het restaurant ligt aan het water langs de Drontermeerdijk. Volgens bedrijfsleider Diana Post is op de weg niet duidelijk aangegeven dat er een kruising zit en dat maakt het gevaarlijk.

Er is één ongeluk gebeurd in de afgelopen vier jaar. Toevallig was hun eigen chef-kok Klaas Sijtsma daarbij betrokken. Bij het ongeluk eind augustus knalde er iemand van achteren tegen hem op en raakte hij zwaargewond. Sijtsma is nog herstellende, maar staat wel weer af en toe in de keuken.

De medewerkers van At Sea merken dagelijks dat afslaan vanaf de Drontermeerdijk gevaarlijk kan zijn. "Dan sta je stil om af te slaan en zie je in je achteruitkijkspiegel dat degene achter je niet afremt," legt Diana Post uit. "Uiteindelijk remmen ze dan op het laatste moment".

Het restaurant wil graag dat de kruising gaat veranderen. Het probleem is ook aangekaart bij de provincie. Die laat weten dat er niet genoeg aanleiding is om iets te veranderen, maar gaat wel met het personeel in gesprek.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer