Jeugdsportfonds heeft geld, maar zoekt kinderen

ALMERE • Wo 7 december 2016 | 11:29 • Woensdag 7 december 2016 | 11:29
Het is moeilijk om Almeerse kinderen te vinden die in armoede leven en gratis willen sporten. Dat zegt het Jeugdsportfonds Almere. Het fonds wil dit jaar de contributie van 1500 kinderen betalen, maar het wordt nog spannend of dat doel wordt gehaald. Volgens voorzitter Dingeman Lievense is het lastig, omdat armoede niet iets is dat je zomaar op tafel legt. 

Het aantal kinderen dat wordt aangemeld, stijgt wel ieder jaar. Daarom is er hoop dat het doel op termijn alsnog wordt gehaald. In november stond de teller op 1250. Volgens een laatste schatting zouden er zo'n 6000 Almeerse kinderen tussen de 4 en 19 jaar in aanmerking komen voor het initiatief.

Netwerk
Het fonds maakt veel reclame en heeft een heel netwerk van professionals die in de gaten houdt of kinderen voor het fonds in aanmerking komen, bijvoorbeeld leraren en mensen in de gezondheidszorg. Ook is Lievense langsgegaan bij moskeeën en zijn schooldirecteuren bezocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel