Bewoners Pigmenthof boos om grondverzakkingen

ALMERE • Wo 7 december 2016 | 15:04 • Woensdag 7 december 2016 | 15:04
Bewoners van de Pigmenthof in Almere Buiten zijn boos op de gemeente. Volgens hen zou de gemeente nog dit jaar de verzakte grond in hun buurt ophogen, maar dat is nog niet gebeurd. Op sommige plekken is het verschil tussen tuin en stoep meer dan 25 centimeter. 

Tijdelijke oplossing
Onlangs hebben buurtbewoners een brief van de gemeente gekregen. Daarin staat dat de gemeente in 2018 groot onderhoud in de hele buurt uitvoert. Tot die tijd stelt de gemeente een tijdelijke oplossing voor. De ruimte tussen de stoep en tuin wordt opgehoogd, zodat er een helling ontstaat.

Groot onderhoud meerdere malen uitgesteld
Volgens Brenda Dikkeboom, die namens buurtbewoners spreekt, hebben zij de tijdelijke oplossing geweigerd omdat zij een definitieve oplossing wensen. Bovendien is het groot onderhoud volgens hen al meerdere malen uitgesteld. Daarom hebben zij geen vertrouwen meer in de gemeente.

Gemeenteraad moet ingrijpen
Buurtbewoners hebben enkele tientallen handtekeningen ingezameld. Donderdag spreken zij de gemeenteraad toe over de problematiek in de hoop dat er snel een oplossing komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel