Flevoland moet Fairtrade-provincie worden

FLEVOLAND • Do 8 december 2016 | 0:53 • Donderdag 8 december 2016 | 0:53
Flevoland moet een 'Fairtrade Provincie' worden. Een motie met die strekking werd woensdagavond door een meerderheid van de provinciale politiek gesteund. Alleen 50Plus en de PVV stemden tegen

De SP kwam met het voorstel omdat in Nederland al twee andere provincies de 'Fairtrade'-status hebben. Veel andere provincies en gemeenten zouden hier ook aan werken. Dronten en Noordoostpolder hebben zelfs al het 'Fairtrade'-stempel. In Almere wordt er nu over gesproken. 

Dit betekent dat zij bij de inkoop van producten maximaal rekening houden met de omstandigheden waaronder die producten zijn gemaakt en worden verhandeld. De gedachte is dat zo meer geld bij boeren en producenten in ontwikkelingslanden terecht komt, waardoor zij gemakkelijk in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

De provincie moet nu eerst gaan bedenken hoe dit wordt aangepakt. Over een half jaar moet daar meer duidelijkheid over komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel