Gratis zonnepanelen op dak woningen

ALMERE • Do 8 december 2016 | 14:07 • Donderdag 8 december 2016 | 14:07
Een meerderheid van de gemeenteraad in Almere lijkt voorstander te zijn van een plan om woningen gratis van zonnepanelen te voorzien. Burgemeester en wethouders willen hierin 400.000 euro investeren. 

Energiecoöperatie De Groene Reus zou de panelen plaatsen. Bewoners mogen 25 procent van de opbrengst zelf gebruiken. De overige 75 procent gaat naar de coöperatie. Na een periode van dertien jaar worden de panelen geheel eigendom van de bewoners. 

Verder mogen particulieren en bedrijven tegen een lage rente leningen afsluiten om zonnepanelen te kopen. Met deze maatregelen wil het college van b en w de inwoners en bedrijven stimuleren te besparen op de energiekosten en bij te dragen aan een energieneutrale stad.

Het plan wordt donderdagavond besproken in de gemeenteraad. Als de raad akkoord gaat, moet energiecoöperatie De Groene Reus binnen zes maanden met een uitgewerkt plan komen om te zien of het project realiseerbaar is. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel