Buschauffeur niet vervolgd voor slaan vrouw

ALMERE • Do 8 december 2016 | 19:41 • Donderdag 8 december 2016 | 19:41
Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen een buschauffeur die in Almere Poort een passagiere sloeg, geseponeerd. De man sloeg de vrouw in augustus, na een uit de hand gelopen gesprek. De vrouw kwam met eten en drinken de bus in. De chauffeur zei daar iets van. 

Toen de vrouw later uitstapte, kregen ze ruzie, waarbij een beker drinken over de chauffeur ging.  De chauffeur volgde de vrouw naar buiten en volgens een getuige schopte hij haar. Ook zou hij nog een paar keer op haar hebben ingeslagen toen ze op de grond lag.

Vrouw gedroeg zich ook niet netjes
Het Openbaar Ministerie overwoog eerder een taakstraf. Na het bestuderen van camerabeelden concludeert de officier van justitie nu dat de vrouw zich ook niet netjes gedroeg omdat ze met de inhoud van de beker gooide. Volgens de officier is ze daarmee mede-schuldig aan de escalatie van het conflict.

De officier vindt ook dat de man al genoeg is gestraft, omdat hij door zijn werkgever Connexxion inmiddels ontslagen is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel