Raad draagt Peeters op beter voorstel jeugdzorg te maken

ALMERE • Do 8 december 2016 | 22:51 • Donderdag 8 december 2016 | 22:51
De gemeenteraad van Almere zal in februari wèl tevreden zijn over het voorstel voor de jeugdzorg. Dat voorspelt wethouder René Peeters. Op dit moment is de raad totaal niet tevreden over de oplossingen die Peeters aandraagt om een tekort van 2,3 miljoen euro in 2016 op de jeugdzorg weg te werken. Een meerderheid van de raad eiste donderdagavond daarom concrete, uitgewerkte plannen van hem, waarvan ook duidelijk is wat ze financieel opleveren. 

Complexe materie
Wethouder Peeters gaf tijdens de discussie aan dat jeugdzorg een complex dossier is dat volop in verandering is. Daardoor is het moeilijk om concrete gegevens en harde cijfers aan de raad te leveren. Hij begrijpt de informatiebehoefte van de raadsleden wel. Om meer grip op de jeugdzorg te krijgen, gaat de raad zelf ook onderzoek doen naar ontwikkelingen in de sector.

D66-wethouder René Peeters worstelt al maanden met de financiële tekorten in de jeugdzorg. Hij kwam hierdoor zwaar onder vuur te liggen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel