Weidevereniging niet blij met extra parkeerplaatsen

ZEEWOLDE • Vr 9 december 2016 | 10:59 • Vrijdag 9 december 2016 | 10:59
Weidevereniging Woldhof in Zeewolde wil niet dat er 10 parkeerplaatsen aan de Woldlaan komen. Dat schrijft de voorzitter in een brief aan de gemeenteraad. In de vereniging zitten dierenhouders die een weide hebben langs de Woldlaan. 

Het college van burgemeester en wethouders vindt de parkeerplaatsen nodig omdat het op zaterdag erg druk is bij de sportvelden in het dorp. Auto's worden dan noodgedwongen in de berm langs de Horsterweg geparkeerd. 

Volgens de weidevereniging tasten de parkeerplekken het groene karakter van de Woldlaan aan. Het weggetje wordt nu weinig door auto's gebruikt en een toename van verkeer zou ook voor onveilige situaties zorgen. Verder trekt het volgens de voorzitter hangjongeren aan die glas en bierblikjes achterlaten. Dat zou gevaarlijk zijn voor de paarden en pony's die daar lopen. 

De vereniging heeft nog geen reactie van de gemeente gehad. Volgende week wordt er in de raad gesproken over het onderwerp. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel