Raadslid: "Vermoorde wethouder is fictie"

FLEVOLAND • Vr 9 december 2016 | 15:59 • Vrijdag 9 december 2016 | 15:59
Gemeenteraadslid Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder heeft een politieke thriller geschreven, met de bedoeling de laksheid van het lokaal bestuur aan de kaak te stellen. In het boek "Valwind" wordt een wethouder Van Poppel om het leven gebracht, maar in de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken verwerpt Lammers de suggestie dat dat personage overeenkomsten vertoont met de bestaande wethouder Andries Poppe. 

De auteur verwijst in het boek naar echte documenten die een rol hebben gespeeld in de besluitvorming rond het windpark, maar het gemeentebestuur is volgens Lammers fictief. Hij is dan ook niet bang dat betrokkenen stappen zullen ondernemen tegen de publicatie van de thriller.

In het boek zijn onder meer rollen weggelegd voor wethouder Van der Struik, dijkgraaf Thijssen en burgemeester Van Haaren van Urk. "Valwind" verschijnt op 20 december.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel