Schiphol: naam Lelystad Airport wordt niet gewijzigd

LELYSTAD • Ma 12 december 2016 | 13:52 • Maandag 12 december 2016 | 13:52
De Schiphol Group ziet geen reden om de naam Lelystad Airport te veranderen. De CDA-fracties van Zwolle en Kampen zouden graag zien dat de naam van het vliegveld wordt aangepast naar Lelystad-Zwolle Airport

In een reactie zegt Schiphol: 'Wij willen vooral dat Lelystad Airport zo snel mogelijk operationeel wordt voor commerciële vluchten'. 

Belang voor de regio
Marianne Luyer, fractievoorzitter in de provinciale staten van het CDA in Flevoland, moest in eerste instantie lachen om het plan. Ze denkt niet dat de naam gaat veranderen. Toch noemt ze het voorstel van haar partijgenoten een 'leuke actie'. Volgens Luyer geeft het plan het belang van het vliegveld voor de regio aan. 

"Het is een interessante gedachte, misschien moeten we bij de fracties in Zwolle en Kampen langs gaan om er over te praten. Het is namelijk geen onlogische gedachte, want het vliegveld zal ook economische impact hebben voor Zwolle."


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel