Studentenvereniging zoekt oplossing voor overlast

DRONTEN • Ma 12 december 2016 | 22:27 • Maandag 12 december 2016 | 22:27
Met elkaar in gesprek gaan om elkaar zo beter leren te begrijpen. Op deze manier hoopt studentenvereniging USRA in Dronten de problemen tussen studenten en buurtbewoners op te lossen. Maandagavond gingen ze met elkaar in gesprek, georganiseerd door USRA.

Het aantal studenten in Dronten is de afgelopen jaren explosief gestegen. Daardoor zijn er veel meer studentenhuizen in woonwijken bij gekomen. Dat zorgt voor veel overlast. Zo is er lawaai en worden tuintjes en huizen minder goed onderhouden. Dat heeft het aangezicht van de wijk aangetast, zegt bewoonster Marlinda de Vries: "Eén van de studenten heeft een string voor het raam hangen, dat vind ik niet kunnen. Er wonen veel jonge kinderen in de straat, ik vind dat ze daar rekening mee moeten houden". 

Voorzitter Anouck Gaastra van de USRA gaf tijdens de bijeenkomst aan dat het ook de taak van de student is om elkaar op te voeden. Verder denkt ze dat als je elkaar beter leert kennen al veel problemen kunnen worden voorkomen: "Als je elkaar kent kan je rekening met elkaar houden".

Buurtbewoner Frouke de Roo denkt niet dat begrip de oplossing is: "Ieder jaar komen en gaan studenten, waardoor je niet precies weet wie er bij je in de straat woont. De gemeente moet dit probleem structureel oplossen".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel