Voorzitter College van Bestuur Stichting School stopt

LELYSTAD • Di 13 december 2016 | 10:40 • Dinsdag 13 december 2016 | 10:40
De voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting School, André van der Velde, gaat volgende maand na zes jaar met 'keuzepensioen'. Dat laat de stichting weten.

De Stichting School is de scholengroep voor openbaar onderwijs in Lelystad. Er vallen 20 basisscholen en één school voor voortgezet speciaal onderwijs onder.

Vorig jaar stapte de voltallige gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de Stichting School op. Volgens voormalig voorzitter Jeroen Boxsem gebeurde dat, omdat het bij de stichting een bestuurlijke puinhoop was. De bestuurlijke onkunde schadelijk zou zijn voor de openbare basisscholen die onder de stichting vallen.

De Stichting School laat weten dat de voorzitter zelf besloten heeft om te stoppen en dat het aftreden niks te maken heeft met de ophef van vorig jaar. De voormalig voorzitter van de medezeggenschapsraad noemt de terugtreding van de voorzitter een verstandig besluit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel