Tienermoeders worden elders opgevangen

ZEEWOLDE • Di 13 december 2016 | 20:17 • Dinsdag 13 december 2016 | 20:17
De zes tienermoeders die wonen in Tienermoederhuis Zonnehoeve in Zeewolde worden overgeplaatst naar andere zorgvormen. Dat schrijft de gemeente naar aanleiding van schriftelijke vragen van Zeewolde Liberaal.

Zeewolde wil niet voor de opvang van de tienermoeders betalen, omdat er geen afspraken zijn gemaakt met Pactum, de zorginstelling die de moeders opvangt. Ook komen de moeders niet uit Zeewolde.

Om de opvang langer in stand te houden heeft de gemeente Zeewolde al 45.000 euro extra uitgetrokken. Om dat te blijven doen tot de overdracht goed geregeld is, denken burgemeester en wethouders nog eens 205.000 euro nodig te hebben. De gemeenteraad moet daar nog akkoord mee gaan.

Dit geld kan komen uit een reservepot die was aangemaakt omdat gemeenten vorig jaar veel taken van het Rijk overnamen. Wethouder Winnie Prins bekijkt nog of zij het geld kan verhalen op de gemeenten waar de tienermoeders vandaan komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel