Invallen in panden van drugsbende

ZEEWOLDE • Wo 14 december 2016 | 20:35 • Woensdag 14 december 2016 | 20:35
Bij het oprollen van een bende die drugsgrondstoffen naar Nederland importeerde, zijn dinsdag onder meer in Zeewolde panden doorzocht. Ook in de omgeving van Nijkerk en Deventer deed de politie invallen. Daarbij werd ruim 500 kilo drugsgrondstof gevonden.

Er zijn vier mensen aangehouden die bij de bende zouden horen. De grondstoffen werden vanuit China via België naar Nederland gebracht. In de afgelopen twee jaar zijn twintig ladingen met chemische stoffen onder valse naam verzonden. Verschillende zendingen werden onderschept door de douanediensten. De politie schat dat met de geïmporteerde grondstof voor meer dan 50 miljoen euro synthetische drugs kon worden gemaakt.

Het is niet bekend waar de vier Nederlanders precies vandaan komen. Twee van hen worden uitgeleverd aan België, de andere twee blijven in Nederland vastzitten. Ook in België en Duitsland zijn de afgelopen dagen vijf mensen aangehouden in deze zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel