Almeerder langer vast voor binnenrijden tankstation

ALMERE • Do 15 december 2016 | 14:59 • Donderdag 15 december 2016 | 14:59
De Almeerder die in september inreed op een tankstation langs de A12 bij Gouda, waarna dit volledig afbrandde, blijft in elk geval tot maart in de cel. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

De man zit al vast sinds de aanrijding. Zijn advocaat wilde dat hij werd vrijgelaten, maar de rechter wees dat verzoek af. Ook moet hij verplicht opgenomen worden in het Pieter Baan Centrum voor onderzoek naar stoornissen waar hij mogelijk mee kampt. De rechter vreest namelijk dat er een kans op herhaling is.

Tankstation totaal verwoest
De in Brazilië geboren man wordt verdacht van brandstichting, poging tot doodslag, vernieling en rijden onder invloed. Hij botste met zijn auto op hoge snelheid tegen een pomp, die direct vlam vatte. Dat zorgde voor een gigantische brand, die het hele gebouw verwoestte. Het tankstation is nog steeds gesloten. Behalve de Almeerder zelf raakte niemand gewond.

Eerder heeft de man verklaard opzettelijk het tankstation te zijn binnengereden. Nu zegt zijn advocaat dat zijn cliënt zich niets meer kan herinneren van de bewuste avond. Ook kan hij zich niet meer herinneren dat hij zelfmoord wilde plegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel