Wijk Jol krijgt opknapbeurt

LELYSTAD • Do 15 december 2016 | 22:02 • Donderdag 15 december 2016 | 22:02
De Lelystadse wijk Jol krijgt een opknapbeurt. Woningbouwstichting Centrada gaat de huizen gedeeltelijk renoveren, terwijl de gemeente het openbaar gebied onder handen neemt. Centrada en de gemeente hebben dat donderdag in de Jol bekendgemaakt bij de ondertekening van afspraken voor 2017. 

De Jol ligt aan de westzijde van Lelystad en is rond 1980 gebouwd. De wijk bestaat uit zo'n vierhonderd huur- en koopwoningen, die door elkaar staan. Centrada gaat vooral de groene glazen dakplaten en lekkages bij de bijkeukens repareren. De keuken, het toilet en de badkamer worden pas vervangen als de woning leeg komt. Centrada wil zo de overlast voor de bewoners beperkt houden.

Bewoners worden per buurt uitgenodigd om mee te denken over verbeteringen aan de openbare ruimte, zoals de bestrating, groen en erfafscheidingen. Donderdag konden de bewoners al hun wensen kenbaar maken door kaartjes in een wensboom op te hangen. Die is vanwege het Winterfeest op het plein bij de Jol 35 neergezet.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel