'Wethouder moet afspraken maken met Windesheim'

LELYSTAD • Di 20 december 2016 | 22:19 • Dinsdag 20 december 2016 | 22:19
De Lelystadse wethouder Elly van Wageningen moet zorgen dat zij concrete afspraken maakt met Windesheim over het onderwijsaanbod van de hogeschool in de stad. Dat vindt een meerderheid van de gemeenteraad. De partijen willen iets terugzien voor de drie miljoen euro die in het verleden zijn geïnvesteerd.

Het geld werd ooit uitgetrokken met het idee dat Windesheim naast Almere ook in Lelystad een vestiging zou openen. Dat is niet doorgegaan. Raadsleden nemen het de wethouder kwalijk dat er geen goede afspraken zijn gemaakt met de hogeschool, waardoor de gemeente nu geen geld terugkrijgt. Ze willen nu iets anders voor hun investering terugzien.

De wethouder suggereerde eerder dat het mogelijk was om een miljoen euro terug te vorderen. Dat blijkt niet het geval te zijn. Tijdens de discussie dinsdagavond kreeg de wethouder daarom een motie van treurnis aan haar broek. Die was ingediend door LEUC, CDA en D66. Volgens deze fracties heeft de wethouder de raad niet volledig geïnformeerd over de gang van zaken.

Eerder deze maand was de gemeenteraad ook al uiterst kritisch op een ander voorstel van Van Wageningen. Toen ging het over het plan rondom duurzaamheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel