Bijna tachtig vrouwen krijgen brief over Mirena-spiraal

ALMERE • Wo 21 december 2016 | 18:04 • Woensdag 21 december 2016 | 18:04
Bijna tachtig vrouwen die onlangs bij het Flevoziekenhuis in Almere een Mirena-spiraaltje hebben laten inbrengen, krijgen een brief op de mat. Dit naar aanleiding van een productiefout, waardoor de spiraaltjes mogelijk niet goed beschermen tegen zwangerschap. Het Flevoziekenhuis adviseert een aantal patiënten om een controle-echo te laten doen. 

Het bedrijf dat de anticonceptiemiddelen maakt, heeft uit voorzorg een partij spiraaltjes teruggeroepen die na 27 oktober zijn uitgegeven. In het Flevoziekenhuis gaat het om 79 patiënten die na 27 oktober een behandeling hebben gehad.

Controle-echo alsnog laten uitvoeren
Volgens het ziekenhuis is voor een groot deel van de vrouwen niets aan de hand, omdat er een controle-echo is gemaakt na de plaatsing. Daardoor was gelijk te zien of de spiraal goed was ingebracht. Voor de vrouwen die een spiraaltje hebben laten inbrengen maar geen controle-echo kregen, adviseert het ziekenhuis die alsnog te laten doen.

Bij de andere ziekenhuizen in Flevoland speelt dit probleem niet, laten de MC Groep en het Antonius Ziekenhuis weten. De MC Groep heeft de partij spiraaltjes niet gebruikt, en bij het Antonius wordt er standaard een controle-echo gemaakt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel