PvdA: Collectieve zorgverzekering duurder

ALMERE • Vr 23 december 2016 | 11:24 • Vrijdag 23 december 2016 | 11:24
Minima in Almere zijn duurder uit met de collectieve zorgverzekering van de gemeente dan als ze zelf een zorgverzekering zouden afsluiten. Dat beweert de PvdA in Almere, die spreekt van een onwenselijke situatie. 

Het college heeft als collectieve zorgverzekering gekozen voor Menzis Basis. Die is volgens de PvdA op jaarbasis bijna 200 euro duurder dan Menzis Basis Voordelig. Volgens de PvdA-fractie heeft de gemeente eerder bij duizenden Almeerders de suggestie gewekt dat de collectieve zorgverzekering het goedkoopste is. 

De PvdA heeft het college om opheldering gevraagd en wil dat Almeerders nog voor het sluiten van de overstaptermijn alsnog juist worden geïnformeerd.

De gemeente Almere organiseert sinds 28 november inloopspreekuren op iedere maandag, dinsdag en woensdag om Almeerders advies te kunnen geven. Op maandag 27 en dinsdag 28 december tussen 9:00 en 12:00 uur zijn nog twee inloopspreekuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel