Liefhebbers beginnen met BMX-baan

ALMERE • Ma 26 december 2016 | 17:12 • Maandag 26 december 2016 | 17:12
Liefhebbers van fietscrossen leggen samen met de gemeente Almere bij het Klein Brandt Sportpark een BMX en freestylebaan aan. Zo'n tachtig Almeerse BMX-ers gaan nu altijd met hun fiets naar banen in bijvoorbeeld Baarn, Bussum en Rotterdam.

BMX is een olympische sport waarbij met een speciale fiets over zanderige en heuvelige terreinen wordt gefietst. Op de plek waar de fietscrossbaan nu komt was er in de jaren tachtig ook één, maar die was helemaal vergaan. Toen de gemeente zand aan het afgraven was op de parkeerplaats van het Klein Brandt Sportpark ontstond het idee om de 2000 kubieke meter grond te gebruiken voor de aanleg van de BMX-baan.

Eigen ontwerp
Een van de Almeerse BMX-ers heeft zelf het ontwerp voor de baan gemaakt. Het bestaat uit twee delen, één voor racen en één voor freestylen. Het racegedeelte is 300 meter lang en er staan verschillende objecten in het parcours. 

Bestaande banen niet ideaal
Liefhebbers van de sport gebruiken nu ook weleens de banen in het Beatrixpark en op de Evenaar in Almere Buiten, maar die zijn voor de fanatiekelingen niet ideaal. Er ligt geregeld glas en ander afval. Bovendien kunnen deze plekken vaak niet worden gebruikt omdat de aluminium toplaag van de 'kommen' glad wordt door regen. 

Toplaag van asfalt
Bij de nieuwe baan zal het deel dat wordt gebruikt voor freestylen zanderig blijven. De hoop is dat er voor het racegedeelte een toplaag van asfalt kan worden gerealiseerd. De initiatiefnemers zoeken hiervoor nog sponsoren en hopen dat de gemeente ook wat dit betreft zal willen bijdragen.

De initiatiefnemers en gemeente verwachten dat als de nieuwe baan eenmaal in gebruik is en het enthousiasme groot, dat er een BMX-vereniging in Almere zal ontstaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel