Familie veroordeelde voetbalvader vraagt om geld

ALMERE • Di 27 december 2016 | 13:53 • Dinsdag 27 december 2016 | 13:53
Familie van de voetbalvader die is veroordeeld tot 6 jaar cel voor het doodschoppen van de Almeerse grensrechter Richard Nieuwenhuijzen is bezig geld in te zamelen voor de man. Hij moet nog een schadevergoeding van bijna 60.000 euro betalen aan de nabestaanden. 

Oproep
In een bericht op Facebook schrijft een familielid dat de man dit onmogelijk kan opbrengen. Ze vragen mensen daarom geld over te maken. Inmiddels heeft het Centraal Justitieel Incassobureau verschillende aanmaningen gestuurd en is het te betalen bedrag opgelopen tot zo'n 70.000 euro.

Voetbalvader vervroegd vrijgelaten 
Zijn advocaat, Sidney Smeets, laat weten dat de man onlangs vervroegd is vrijgelaten. Dit vanwege goed gedrag. Volgens Smeets lukt het niet om met het CJIB een redelijke betalingsregeling te treffen. De veroordeelde man zit op dit moment zonder werk. 

Deurwaarder
De familie van de voetbalvader schrijft op Facebook dat ze vreest dat een deurwaarder beslag legt op zijn spullen. Ook zegt de familie dat de kans bestaat dat hij terug de cel in moet. Ze is het niet eens met zijn veroordeling.

Buitenboys
Grensrechter Richard Nieuwenhuijzen kwam in 2012 om het leven op het voetbalveld van SC Buitenboys. Naast de voetbalvader zijn zes jeugdspelers van voetbalclub Nieuw Sloten veroordeeld voor zijn dood.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel