Uitkeringen worden later uitbetaald

LELYSTAD • Wo 28 december 2016 | 11:12 • Woensdag 28 december 2016 | 11:12
Uitkeringsgerechtigden in Lelystad krijgen in 2017 te maken met veranderingen. De data waarop het geld door de gemeente wordt overgemaakt wordt verschoven. Nu wordt het geld op de 22e van de maand bijgeschreven, het komende jaar wordt dat uiteindelijk twee weken later.

De gemeente voert de wijziging stapsgewijs in. Dat betekent dat de betaaldatum per maand een paar dagen opschuift, zodat de overgang niet te groot is. Ook heeft de gemeente geregeld dat uitkeringsgerechtigden later hun gas, water en elektriciteit mogen betalen. Voor Lelystedelingen die toch nog in de problemen komen, wordt een individuele oplossing gezocht.

De betaaldata worden veranderd om de bijverdiensten van uitkeringsgerechtigden voortaan vooraf van de uitkering af te trekken. Dit voorkomt dat ze later geld aan de gemeente moeten terugbetalen. Het overlegorgaan Participatieplatform in Lelystad is positief over de voorgenomen wijziging. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel