Opnieuw deel vervoersverbod vogelgriep ingetrokken

BIDDINGHUIZEN • Za 31 december 2016 | 9:43 • Zaterdag 31 december 2016 | 9:43
Het vervoersverbod dat was ingesteld na de tweede uitbraak van vogelgriep in Biddinghuizen, is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingetrokken. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt. Het vervoersverbod gold daar sinds 1 december.

In de praktijk gaat het maar om een klein gebied, omdat het vervoersverbod voor een groot deel overlapt met het gebied rond latere uitbraken in Biddinghuizen en Kamperveen. Daar blijft het verbod wel van kracht.

Eerder deze week werd het vervoersverbod rond een eerste besmet bedrijf aan de Alikruikweg in Biddinghuizen al ingetrokken. Ook toen ging het om een klein gebied, vanwege overlap met andere bedrijven waar later vogelgriep was geconstateerd.

Volgens de Europese regelgeving mogen de maatregelen vanaf 30 dagen na de ontsmetting van het bedrijf worden ingetrokken. Er golden maatregelen in een gebied van ruim 10 kilometer rond het bedrijf, zoals een vervoersverbod voor onder andere levend pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel