Relatief rustige jaarwisseling voor de spoedposten

FLEVOLAND • Zo 1 januari 2017 | 11:55 • Zondag 1 januari 2017 | 11:55
De spoedposten van de ziekenhuizen in Flevoland hebben een relatief rustige jaarwisseling meegemaakt. In totaal moesten 25 mensen zich laten behandelen.

De meeste mensen kwamen bij de spoedpost in Almere. Volgens een woordvoerder van het Flevoziekenhuis waren dat er zestien. Twee mensen waren gewond geraakt door vuurwerk. Eén persoon had te veel gedronken en was onwel geworden.

In Lelystad moesten vijf mensen zich laten laten behandelen in het ziekenhuis MC Zuiderzee. Drie van hen waren door vuurwerk gewond geraakt, waarvan één persoon aan het oog. Twee personen moesten naar het ziekenhuis in verband met een alcohol-vergiftiging. Volgens een woordvoerder van de MC Groep was één patiënt jonger dan 18-jaar en moest deze een nacht in het ziekenhuis blijven.

De huisartsenpost van het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord heeft tijdens de jaarwisseling vier personen met vuurwerkverwondingen gezien. Deze konden na behandeling weer terug naar huis. Niemand hoefde doorgestuurd te worden naar een ziekenhuis.

Ook gemeenten melden rustige jaarwisseling
Ook de zes Flevolandse gemeenten melden een rustige jaarwisseling. Voor zover bekend hebben zich nergens ernstige incidenten of vernielingen voorgedaan. Met uitzondering dan van Lelystad, die de handen vol had aan de grote brand in het Lelycentre.

Volgens burgemeester Gerrit Jan Gorter verliep de jaarwisseling in Zeewolde over het algemeen rustig en gezellig. Hij vindt het dan ook jammer dat de politie vier jongeren heeft moeten aanhouden voor openbare dronkenschap. Uit de eerste rapportages zou blijken dat er geen vernielingen zijn gepleegd.

Op het plein de Rede in Dronten is het een paar keer tot ongeregeldheden gekomen. Een man is aangehouden voor mishandeling. Verder is het in Dronten rustig gebleven.

Ook Almere meldt een relatief rustige nacht, met uitzondering van de brandjes in de stad. De gemeente hoopt volgende week een overzicht te hebben van alle schades.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel