Geen benefiettoernooi voor veroordeelde voetbalvader

ALMERE • Ma 2 januari 2017 | 11:00 • Maandag 2 januari 2017 | 11:00
De Amsterdamse voetbalclub Nieuw-West United houdt geen benefiettoernooi om geld in te zamelen voor de voetbalvader die veroordeeld is voor de dood van Almeerder Richard Nieuwenhuizen. Dat laat voorzitter Mehdi Harboul van de club aan Omroep Flevoland weten.

Geen toestemming
Volgens Harboul was de club niet op de hoogte van de plannen voor het toernooi en is er ook geen toestemming voor gegeven. De club heeft volgens hem nooit de bedoeling gehad de veroordeelde financieel te hulp te schieten.

Het benefiettoernooi was een initiatief van familie en vrienden van de voetbalvader. De broer van de veroordeelde man speelt bij de club. Ze wilden met het toernooi de voetbalvader helpen een schadevergoeding van 60.000 euro te betalen. Hij zou dan aan een extra gevangenisstraf van een jaar ontkomen. 

Bedreigingen
Het Parool meldde zondag dat leden van de Amsterdamse voetbalclub op 7 en 8 januari een benefiettoernooi wilden organiseren om geld in te zamelen. De penningmeester van de voetbalclub werd daarin naar eigen zeggen ten onrechte genoemd als de organisator van het benefiettoernooi. Dit leidde tot bedreigingen via sociale media. De vrouw heeft aan Omroep Flevoland laten weten inmiddels aangifte te hebben gedaan.

Buitenboys
De voetbalvader werd tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld nadat hij samen met anderen grensrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012 tegen zijn hoofd schopte. Dat gebeurde tijdens een wedstrijd tussen Nieuw Sloten en SC Buitenboys. De veroordeelde voetbalvader is inmiddels op vrije voeten wegens goed gedrag.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel