Nog geen interconfessionele school voor Hout en Vogelhorst

ALMERE • Wo 4 januari 2017 | 19:37 • Woensdag 4 januari 2017 | 19:37
Er komt voorlopig geen nieuwe basisschool voor kinderen in Almere Hout Noord en Vogelhorst. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft hiervoor geen toestemming.

De gemeente Almere had een verzoek ingediend om met ingang van 1 augustus 2017 te starten met een interconfessionele basisschool in Hout. Volgens de staatssecretaris kan dit niet, omdat de verwachting is dat deze school op katholieke en protestantse grondslag niet het wettelijk verplichte aantal leerlingen kan halen. Om voor geld van het Rijk in aanmerking te komen, moeten binnen vijf jaar na de start minimaal 278 kinderen naar een school gaan. De verwachting is dat dit aantal pas in 2024 gehaald gaat worden.

Het ministerie heeft wel toestemming gegeven voor een algemeen bijzondere basisschool in Almere Hout en een openbare basisschool in Almere Poort Homeruskwartier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel