Justitie eist celstraf voor steken ex-vriend

ALMERE • Vr 6 januari 2017 | 13:44 • Vrijdag 6 januari 2017 | 13:44
Een vrouw uit Almere die haar vriend met een mes in zijn buik en een arm stak, moet als het aan justitie ligt twee maanden de cel in. Daarnaast zou ze 14 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf moeten krijgen.

De vrouw stak haar ex-vriend in september met een keukenmes, naar eigen zeggen uit machteloosheid en woede. Dat gebeurde tijdens een ruzie waarbij de man de telefoon en waardepapieren van de vrouw over het balkon naar buiten gooide. 

'Slachtoffer zelf ook schuldig'
De officier van justitie houdt bij de eis rekening met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de vrouw. Ze had al drie jaar een turbulente, gewelddadige relatie met het slachtoffer. De man zelf was volgens de officier ook schuldig aan wat er zich die avond afspeelde in de woning.

Verder betreurt de officier van justitie het dat, ondanks het feit dat het stel bij politie en instanties bekend stond om zijn problematische relatie, de hulpverleners deze geweldsuitbarsting niet wisten te voorkomen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel