Eis: twaalf maanden cel voor steken buurman

ALMERE • Vr 6 januari 2017 | 17:05 • Vrijdag 6 januari 2017 | 17:05
Een 66-jarige Almeerder moet wat het Openbaar Ministerie betreft twaalf maanden de cel in omdat hij een buurtbewoner heeft gestoken met een mes. Volgens het OM heeft de man het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel toegebracht.

Het steekincident gebeurde in juli vorig jaar aan de Klaverweg in de Almeerse Kruidenwijk. De twee mannen kregen ruzie over een afvalcontainer, waarna ze elkaar in de haren vlogen. Toen het slachtoffer vertrok, zou de 66-jarige verdachte thuis een mes hebben opgehaald en het slachtoffer in zijn hand hebben gestoken. 

De Almeerder ontkent te hebben gestoken en zegt dat  zijn buurman zichzelf heeft verwond met een ijzeren voorwerp. Deze verklaring wordt tegengesproken door getuigen. 

Behalve de twaalf maanden cel wil het OM ook dat de man alsnog zes maanden voorwaardelijke celstraf uitzit, omdat hij tijdens zijn proeftijd de fout in ging. Ook wil justitie dat de verdachte een schadevergoeding betaalt van 2500 euro. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel