'Grote groep bejaarden voor blijverslening'

NOORDOOSTPOLDER • Ma 9 januari 2017 | 16:50 • Maandag 9 januari 2017 | 16:50
Wethouder Henk Suelmann van de gemeente Noordoostpolder verwacht dat er zeker een groep bejaarden is die voor een zogenoemde blijverslening in aanmerking komt. De Politieke Unie diende maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering het idee in om senioren de mogelijkheid te geven zo'n lening aan te vragen.

Met een blijverslening kunnen senioren hun eigen huis geschikt maken voor bewoning tot op hoge leeftijd. Aanpassingen zoals een traplift, bredere deurkozijnen of een verbouwing van de badkamer kunnen met deze speciale lening worden betaald. 

Te laag inkomen voor aanpassingen
Volgens wethouder Suelmann zijn er senioren in Noordoostpolder die wel een eigen huis hebben, maar die een laag inkomen hebben. Hierdoor kunnen zij niet meer zelf opdraaien voor de kosten die gemaakt moeten worden om langer in de vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

De blijverslening is nog redelijk nieuw. Nederland telt nu elf gemeenten die deze lening aanbieden. Suelmann wil na de zomer met resultaten komen van een onderzoek naar de omvang van de groep bejaarden die voor de blijverslening in aanmerking komen. Mede aan de hand daarvan besluit de gemeenteraad of de lening voor oudere huiseigenaren er ook moet komen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel