'Groei Schiphol bevestigt noodzaak Airport'

Lelystad 9 januari 2017
De snelle groei van Schiphol bevestigt de noodzaak om Lelystad Airport zo snel mogelijk te openen, ook al wordt dit een jaar later dan gepland. Dat zei de president-directeur van Schiphol, Jos Nijhuis, maandag bij de nieuwjaarsreceptie.

Grens in zicht
Schiphol heeft vorig jaar het recordaantal van 63,6 miljoen passagiers verwerkt bij 479.000 vliegbewegingen. Daarmee komt de afgesproken grens van 500.000 vliegbewegingen nadrukkelijk in beeld en wordt de noodzaak van Lelystad Airport om bij te springen bevestigd.

Verbazing
Nijhuis zegt nog steeds verbaasd te zijn dat het de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) niet gelukt is de vliegroutes op tijd af te hebben. In november werd bekend dat Lelystad Airport daardoor pas in april 2019 volledig ingezet kan worden.

Nieuwbouw
Schiphol zal gewoon doorgaan met de bouwactiviteiten op Lelystad Airport, ook al betekent dit dat de nieuwe terminal een jaar niet wordt gebruikt.

Luchtvaartmaatschappijen
Volgens Nijhuis was Schiphol volop in gesprek met luchtvaartmaatschappijen om het poldervliegveld vanaf 2018 te gaan gebruiken. Die gesprekken zijn nu gestopt, totdat duidelijk is wanneer de luchthaven echt open gaat.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer