Erepenning voor dreggers SOAD

URK • Ma 9 januari 2017 | 19:52 • Maandag 9 januari 2017 | 19:52
Tien Urkers die zich inzetten bij het zoeken naar vermiste personen op het water hebben maandagavond de gemeentelijke erepenning gekregen. De Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen (SOAD) kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter van Maaren. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. 

Sinds de oprichting, ruim 13 jaar geleden, hebben de vrijwilligers van SOAD al meer dan 140 lichamen uit het water gehaald. Het team wordt landelijk ingezet om verdronken mensen zo snel mogelijk uit het water te halen. De dreggen die daarvoor worden gebruikt, zijn door de Urkers zelf ontwikkeld. 

Vroeger moest worden afgewacht tot een lichaam vanzelf kwam bovendrijven. Dit levert voor nabestaanden grote onzekerheid op. Het doel van de vrijwilligers is dan ook om een lichaam zo snel mogelijk terug te kunnen geven aan de familie, zodat een menswaardig afscheid mogelijk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel