Kunstenaar WitchWorld voelt zich 'door en door bedrogen'

ALMERE • Ma 9 januari 2017 | 21:37 • Maandag 9 januari 2017 | 21:37
De Belgische kunstenaar Johan Desseyn, die veel beelden en tekeningen voor WitchWorld in Almere heeft gemaakt, zit in zak en as. Door een ruzie met WitchWorld-initiatiefnemer Ton Theunis is de samenwerking abrupt beëindigd. Een groot aantal beelden en tekeningen zegt Desseyn niet terug te krijgen. Die worden nu volgens de kunstenaar onrechtmatig gebruikt en nagemaakt.

'Onrechtmatig gebruik'
Desseyn bedacht voor WitchWorld tientallen sprookjesfiguren met bijbehorende verhalen. Sommige maakte hij ook van klei. Daarnaast vervaardigde hij tientallen tekeningen en schilderijen. "De afspraak was dat Theunis de afbeeldingen mocht gebruiken maar dat de figuren eigendom bleven van mij. Toch is hij ze gaan namaken en gebruikt hij ze op zijn site en in reclamemateriaal."

Ten einde raad
Na hulp van een advocaat kwam een aantal beelden terug, waarvan verschillende waren beschadigd. De rest is volgens Desseyn ondanks herhaaldelijke verzoeken nooit teruggekomen. De geestelijk vader van de sprookjesfiguren is ten einde raad. "Ik heb geen geld meer voor een advocaat en ik kan geen contact krijgen met Theunis. Hij negeert mijn e-mails. Dat doet pijn omdat ik bijna zes jaar voor WitchWorld heb gewerkt en alles belangeloos heb gedaan".

Theunis betreurt de situatie
In een reactie laat Ton Theunis van WitchWorld weten dat hij de situatie betreurt. "Johan Desseyn kan wat mij betreft de spullen komen halen. We hebben ook aangeboden ze te brengen. Ik reageer inderdaad niet op zijn e-mails, omdat ik dacht dat we via de advocaat moesten reageren. Ik wist niet dat hij inmiddels geen advocaat meer heeft."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel