'Evenaar in Buiten is niet veilig'

ALMERE • Ma 9 januari 2017 | 22:15 • Maandag 9 januari 2017 | 22:15
De Evenaar in Almere Buiten is onveilig. Dat zeggen omwonenden, verenigd in het buurtcomité veilige Regenboogbuurt/Evenaar. De bewoners liepen maandagavond samen met raadsleden en wethouder Frits Huis een rondje langs de weg om de verkeersveiligheid te bespreken.

De bewoners vinden de weg te krap en slecht verlicht. De weg zou vooral voor voetgangers en fietsers onoverzichtelijk zijn. "De Evenaar is aangelegd toen Almere nog een stuk kleiner was", zegt een van de omwonenden. "De stad is gegroeid, het verkeer is gegroeid maar de straat niet. Dat leidt dagelijks tot bijna-ongelukken". Het comité wil dat de gemeente de veiligheid vergroot door de kruisingen aan te pakken, zebrapaden aan te leggen en de verlichting te verbeteren.

Wethouder loopt mee om te luisteren
Wethouder Frits Huis liep met de bewoners mee. Volgens Huis gebeuren er op de Evenaar niet meer ongelukken dan op vergelijkbare wegen in de stad maar hij begrijpt dat de bewoners daar geen boodschap aan hebben. "Ik ben hier vooral om te luisteren en voorstellen aan te horen", aldus de wethouder.

Op 25 januari wordt er een bewonersbijeenkomst georganiseerd over de Evenaar. Wethouder Huis zegt toe suggesties van omwonenden mee te nemen in verdere besluitvorming

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel